Bekijk onze
Algemene Voorwaarden

Wij hechten veel waarde aan de afspraken die wij maken

ij houden van duidelijkheid, voor u en voor onszelf

 

Algemene voorwaarden

Artikel 1 Definities

  1. Opdrachtnemer: Smart Theorie, een product van Drive It Smart, ingeschreven bij de KVK onder nummer 000000
  2. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of onderwijsinstelling, die aan SmartTheorie een opdracht heeft verstrekt tot het leveren van verkeerseducatie dan wel theorieopleiding.
  3. Werkzaamheden: alle werkzaamheden waartoe opdracht is gegeven, of die door opdrachtnemer uit anderen hoofde worden verricht. Het voorgaande geldt in de ruimste zin van het woord en omvat in ieder geval de werkzaamheden zoals vermeld in de opdrachtbevestiging.
  4. Overeenkomst: elke afspraak tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tot het verrichten van werkzaamheden door opdrachtnemer ten behoeve van opdrachtgever, conform het bepaalde in de opdrachtbevestiging.
  5. Educatie: Het meest omvattende begrip van een uitvoerwerkzaamheid, of andere inspanningsverplichting, waarin opdrachtgever zich jegens opdrachtnemer verbindt tot het leveren van een theoriecursus en overige verkeerseducatie alsmede enig ander goed of dienst die de opdrachtgever aan de opdrachtnemer levert.
  6. CBR theorie examen: Het theorie examen rijbewijs A en B, waaraan de cursist deelneemt, die wordt afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Artikel 2 Toepasselijkheid

  1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen opdrachtnemer en opdrachtgever, behoudens voor zover wet- of regelgeving de toepassing van deze voorwaarden uitsluiten of beperken en behoudens afwijkingen van deze voorwaarden welke door beide partijen uitdrukkelijk en schriftelijk dienen te zijn bevestigd.
  2. Indien één of meerdere bepalingen in deze algemene voorwaarden geheel of gedeeltelijk nietig zijn of vernietigd mochten worden, dan blijven de overige algemene voorwaarden volledig van toepassing.
  3. In deze algemene voorwaarden kan het woord ‘schriftelijk’ ook worden aangemerkt als schriftelijk vervaardigde documenten die via elektronische wegen worden verstuurd, daar zeker onder te verstaan email communicatie, aanmeldingsformulieren en gefaxte documenten.
  4. De opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan het feit dat opdrachtnemer deze algemene voorwaarden mogelijk soepel toepast.

Artikel 3 Offertes en aanbiedingen

  1. Alle offertes zijn vrijblijvend en binden opdrachtnemer niet. Opdrachtgever kan geen rechten ontlenen aan een door opdrachtnemer gedane aanbieding.
  2. De door opdrachtnemer gehanteerde prijzen, in offertes en aanbiedingen, zijn inclusief BTW en andere belastingen van overheidswege. Tevens zijn de opgegeven prijzen inclusief, eventuele in het kader van de overeenkomst, te maken kosten.

Artikel 4 Tot stand komen van een overeenkomst

  1. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat de opdrachtgever het inschrijfformulier (digitaal) heeft verzonden naar de opdrachtnemer, en daarmee de opdrachtgever de inschrijving heeft geaccepteerd, en tevens de opdrachtbevestiging is geaccordeerd en geaccepteerd door de opdrachtnemer. De opdrachtbevestiging is gebaseerd op de ten tijde daarvan door opdrachtgever aan opdrachtnemer verstrekte informatie. De opdrachtbevestiging wordt geacht de overeenkomst juist en volledig weer te geven.
  2. Een overeenkomst komt ook tot stand nadat opdrachtgever het door opdrachtnemer uitgevaardigde aanbod heeft aanvaard en de opdrachtnemer aanvangt met het aanbieden van educatie aan de opdrachtgever
  3. Een overeenkomst komt ook tot stand op het moment dat de opdrachtgever de opdracht heeft verzonden aan opdrachtnemer voor het leveren van Leermiddelen. LET OP! Dit moet even goed worden gechekt bij VEKABEST !!
  4. Het staat parijen vrij te bewijzen dat de overeenkomst op andere wijze tot stand is gekomen.
  5. Een tot stand gekomen overeenkomst kan alleen geannuleerd worden indien dit 72 uur voor aanvang van de educatie gebeurd en de opdrachtnemer het CBR theorie examen nog niet heeft aangevraagd of bevestigd heeft aan de opdrachtgever. In alle andere gevallen blijft de overeenkomst gehandhaafd en is de opdrachtgever gehouden het volledige bedrag te voldoen. Een annulering of wijziging van de overeenkomst dient altijd schriftelijk te geschieden.
  6. De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde tijd tenzij uit de inhoud, aard of strekking van de verleende opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd of voor een bepaald project is aangegaan.
  7. Alle opdrachten worden met terzijdestelling van artikel 404 Boek 7 BW, uitsluitend aanvaard en uitgevoerd door opdrachtnemer.

Artikel 5 Aanvang theorieopleiding

  1. De datum waarop SmartTheorie.nl begint met de tenuitvoerlegging van de theorieopleiding wordt door SmartTheorie.nl en de cursist onderling afgesproken.
  2. Indien de cursist niet in staat is om op de overeengekomen datum als bepaald in artikel 5.1 deel te nemen aan de theorieopleiding dient de cursist dit aan SmartTheorie.nl te melden, waarna SmartTheorie.nl en de cursist een nadere datum overeenkomen waarop de cursist de theorieopleiding volgt.
  3. Indien de cursist op de overeengekomen datum als bepaalde in artikel 4.1 niet deelneemt aan de theorieopleiding zonder hiervan melding te maken aan SmartTheorie.nl is de cursist het gehele bedrag verschuldigd aan SmartTheorie.nl. In dit geval komt cursist niet in aanmerking voor herkansing van de cursus waarin de garantie voorziet.

Artikel 6 Verplichtingen van de opdrachtgever

  1. Opdrachtgever is gehouden alle gegevens en bescheiden, welke opdrachtnemer overeenkomstig zijn oordeel nodig heeft voor het correct uitvoeren van de verleende opdracht, tijdig in de gewenste vorm en op de gewenste wijze ter beschikking te stellen.
  2. Opdrachtgever staat in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan opdrachtnemer ter beschikking gestelde gegevens en bescheiden, ook indien deze van derden afkomstig zijn, voor zover uit de aard van de opdracht niet anders voortvloeit.
  3. De opdrachtgever dient zich te gedragen conform de in deze voorwaarden neergelegde richtlijnen. Indien opdrachtgever deze verplichting niet nakomt is opdrachtnemer gerechtigd opdrachtgever de toegang tot de educatie te weigeren, zonder dat opdrachtnemer daarbij op enige wijze schadeplichtig wordt jegens opdrachtgever.
  4. Opdrachtgever zal de door opdrachtnemer eventueel ter beschikking gestelde zaken alleen gebruiken voor de daarvoor bestemde doeleinden.
  5. Indien en voor zover opdrachtgever zulks verzoekt, worden de door opdrachtgever aan opdrachtnemer ter beschikking gestelde bescheiden aan deze geretourneerd.
  6. De uit de vertraging in de uitvoering van de opdracht voortvloeiende extra kosten en extra honorarium, ontstaan door het niet, niet tijdig of niet behoorlijk ter beschikking stellen van de verlangde gegevens en bescheiden, zijn voor rekening van opdrachtgever.
  7. Eventuele schade aan de door opdrachtnemer geleverde zaken dient door opdrachtgever te worden vergoed.

Artikel 7 Verplichtingen Opdrachtnemer

  1. De opdrachtnemer verplicht zich tot het deugdelijk aanbieden van educatie, danwel leveren van leermiddelen.
  2. De opdrachtnemer zorgt dat de te verrichten werkzaamheden worden verricht door deskundige personen. De opdrachtnemer bepaalt de wijze waarop en door welke persoon de verleende opdracht uitgevoerd wordt.
  3. Opdrachtnemer kan eerst meer werkzaamheden verrichten en aan opdrachtgever in rekening brengen dan waartoe opdracht is verstrekt, indien opdrachtgever hiervoor vooraf toestemming heeft verleend en/of indien deze werkzaamheden vallen binnen de zorgplicht van opdrachtnemer.

Artikel 8 Geheimhouding

  1. Opdrachtnemer is, tenzij hij een wettelijke of beroepsplicht tot bekendmaking of melding heeft, verplicht tot geheimhouding tegenover derden.
  2. Opdrachtnemer is niet gerechtigd de informatie die aan hem door opdrachtgever ter beschikking wordt gesteld aan te wenden tot een ander doel dan waarvoor zij werd verkregen. Hierop wordt echter een uitzondering gemaakt in het geval opdrachtnemer voor zichzelf optreedt in een tucht-, bestuurs-, civiele of strafrechtelijke aangelegenheid waarbij deze informatie van belang kan zijn, ook indien in die aangelegenheid opdrachtgever zijn tegenpartij is.
  3. Tenzij daartoe door opdrachtnemer voorafgaande schriftelijke toestemming is verleend, zal opdrachtgever de inhoud van elke vorm van aangeboden educatie niet openbaar maken. De opdrachtgever zal er tevens voor zorgdragen dat derden niet van de in de vorige zin bedoelde inhoud kennis kunnen nemen.
  4. Opdrachtnemer zal zijn verplichtingen op grond van dit artikel opleggen aan door hem ingeschakelde derden.

Artikel 9 Intellectueel eigendom

  1. Opdrachtnemer behoudt zich alle rechten voor met betrekking tot producten van zijn geest welke hij gebruikt of heeft gebruikt in het kader van de uitvoering van de opdracht van opdrachtgever.
  2. Het is opdrachtgever uitdrukkelijk verboden die producten, waaronder mede begrepen computerprogramma’s, systeemontwerpen, werkwijzen, adviezen en andere geestesproducten van opdrachtnemer, een en ander in de ruimste zin des woords, al dan niet met inschakeling van derden te verveelvoudigen, te openbaren of te exploiteren.

Artikel 10 Prijzen

  1. De door de odprachtnemer gehanteerde prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen of eventuele in het kader van de overeenkomst te maken kosten.
  2. Indien na het tot stand komen van een overeenkomst tussen opdrachtnemer en opdrachtgever zich prijsverhogingen voordoen, voor de door opdrachtnemer te gebruiken materialen, energie of overige zaken die nodig zijn voor de uitvoer van de educatie is de opdrachtnemer gerechtigd deze meerkosten door te berekenen aan de opdrachtgever , mits deze kosten niet meer dan vijftien procent (15%) van de originele prijs bedraagt.

Artikel 11 Betaling

  1. Betaling door opdrachtgever dient, zonder aftrek, korting of schuldverrekening, te geschieden binnen de overeengekomen termijnen van veertien (14) dagen na factuurdatum. Betaling dient te geschieden in Nederlandse valuta op een bankrekening ten gunste van opdrachtnemer, op een door de opdrachtnemer te bepalen wijz, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.
  2. Indien opdrachtgever niet binnen de onder art. 11.1 genoemde termijn heeft betaald, dan is opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Opdrachtnemer is dan gerechtigd, zonder nadere ingebrekestelling en onverminderd de overige rechten van opdrachtnemer, vanaf de vervaldag opdrachtgever de wettelijke rente in rekening te brengen tot op de datum van algehele voldoening.
  3. Indien de opdrachtgever niet deelneemt aan de educatie en deze niet heeft geannuleerd met inachtneming van hetgeen bepaald in artikel 3.5, is de opdrachtgever het gehele bedrag verschuldigd aan de opdrachtnemer en is dit bedrag direct en volledig opeisbaar.
  4. Alle gerechtelijke en buitengerechtelijke (incasso)kosten, die opdrachtnemer moet maken als gevolg van de niet-nakoming door opdrachtgever van diens betalingsverplichting, komen ten laste van opdrachtgever. Ten aanzien van de buitenrechtelijke kosten wordt het incassotarief van 1988 van de Nederlandse Orde van Advocaten gehanteerd.
  5. Indien de financiële positie of het betalingsgedrag van opdrachtgever naar het oordeel van opdrachtnemer daartoe aanleiding geeft, is opdrachtnemer gerechtigd van opdrachtgever te verlangen, dat deze onverwijld (aanvullende) zekerheid stelt in een door opdrachtnemer te bepalen vorm. Indien opdrachtgever nalaat de verlangde zekerheid te stellen, is opdrachtnemer gerechtigd, onverminderd zijn overige rechten, de verdere uitvoering van de overeenkomst onmiddellijk op te schorten en is al hetgeen opdrachtgever aan opdrachtnemer uit welke hoofde ook verschuldigd is, direct opeisbaar.
  6. Indien opdrachtgever in gebreke is met betaling van openstaande facturen is opdrachtnemer gerechtigd alle schriftelijke stukken, ook gegevens en bescheiden welke de opdrachtgever hem voor de uitvoering van de opdracht ter hand heeft gesteld, onder zich te houden, totdat de opdrachtgever aan al zijn betalings-verplichtingen heeft voldaan.
  7. In geval van een gezamenlijk gegeven opdracht zijn opdrachtgevers, voorzover de werkzaamheden ten behoeve van de gezamenlijke opdrachtgevers zijn verricht, hoofdelijk verbonden voor de betaling van het factuurbedrag.
  8. Bij te late betaling is opdrachtnemer verplicht de opdrachtgever na overschrijding van de betalingstermijn aan te manen door middel van een betalingsherinnering en haar alsnog een redelijke termijn voor nakoming te gunnen. Na het verstrijken van deze redelijke termijn, zal opdrachtnemer de opdrachtgever voor een tweede en laatste aanmanen en de opdrachtgever alsnog een laatste termijn voor betaling gunnen. Opdrachtnemer is gerechtigd om voor deze aanmaning 10% van het desbetreffende openstaande bedrag met een minimum bedrag van € 10.- aan administratiekosten aan de opdrachtgever te berekenen.
  9. Indien de opdrachtgever na het verstrijken van de in lid 8.8 genoemde termijnen, alsnog in gebreke is gebleven te betalen, is opdrachtnemer gerechtigd de buitengerechtelijke incassokosten aan de wederpartij in rekening te brengen. Deze buitengerechtelijke incassokosten worden als volgt berekend:
    over de eerste € 2.500.-; 15%
    over het meerdere tot € 5.000.-;10%
    over het meerdere tot € 15.000.-; 8%
    met dien verstande dat minimaal een bedrag van € 200.- aan buitengerechtelijke incassokosten verschuldigd zal zijn. Opdrachtnemer is niet gehouden aan te tonen dat zij de buitengerechtelijke incassokosten daadwerkelijk aan derden verschuldigd is geworden.
    9. Nadat de termijn als bedoeld in artikel 8.1 is verstreken, is opdrachtnemer gerechtigd het haar toekomende bedrag vermeerderd met kosten en rente in rechte te vorderen, zonder dat enige nadere aanmaning tot betaling vereist is.

Artikel 12 Overmacht

  1. Opdrachtnemer is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichtingen jegens de opdrachtgever indien hij daartoe gehinderd wordt als gevolg van een omstandigheid die niet is te wijten aan zijn schuld, noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor zijn rekening komt.
  2. Indien opdrachtnemer ten tijden van het intreden van overmacht zijn verplichtingen uit de overeenkomst gedeeltelijk is nagekomen of deze zal kunnen nakomen is opdrachtnemer gerechtigd het nagekomen gedeelte van de overeenkomst afzonderlijk te factureren. Dit laatste mits het gedeeltelijk overeengekomen een zelfstandige waarde toegekend kan worden.

Artikel 13 Reclames

  1. Reclames met betrekking tot de verrichte werkzaamheden en/of het factuurbedrag dienen schriftelijk binnen 60 dagen na verzenddatum van de stukken of informatie waarover opdrachtgever reclameert, danwel binnen 60 dagen na de ontdekking van het gebrek indien de opdrachtgever aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken, aan opdrachtnemer te worden kenbaar gemaakt.
  2. Reclames als in het eerste lid bedoeld, schorten de betalingsverplichting van opdrachtgever niet op.
  3. In geval van een terecht uitgebrachte reclame heeft opdrachtnemer de keuze tussen aanpassing van het in rekening gebrachte honorarium, het kosteloos verbeteren of opnieuw verrichten van de afgekeurde werkzaamheden of het geheel of gedeeltelijk niet (meer) uitvoeren van de opdracht tegen een restitutie naar evenredigheid van door opdrachtgever reeds betaald honorarium.

Artikel 14 Opzegging

  1. Opdrachtgever en opdrachtnemer kunnen te allen tijde de overeenkomst opzeggen met in achtneming van een maand opzegtermijn.
  2. Opzegging dient schriftelijk aan de wederpartij te worden meegedeeld.
  3. Indien tot (tussentijdse) opzegging is overgegaan door opdrachtnemer, heeft opdrachtgever recht op medewerking van opdrachtnemer bij overdracht van werkzaamheden aan derden, tenzij er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van opdrachtgever waardoor opdrachtnemer zich genoodzaakt ziet tot opzegging over te gaan. Voorwaarde voor het recht op medewerking als in dit lid bepaald, is dat opdrachtgever alle onderliggende openstaande voorschotten dan wel alle declaraties heeft voldaan.

Artikel 15 Aansprakelijkheid

  1. Opdrachtnemer zal zijn werkzaamheden naar beste kunnen verrichten en daarbij de zorgvuldigheid in acht nemen die van de betrokken professionele dienstverlener kan worden verwacht. Indien een fout wordt gemaakt doordat de opdrachtgever hem onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, is opdrachtnemer voor de daarvoor ontstane schade niet aansprakelijk. Indien de opdrachtgever aantoont dat hij schade heeft geleden door een fout van opdrachtnemer die bij zorgvuldig handelen zou zijn vermeden, is opdrachtnemer voor die schade slechts aansprakelijk tot een maximum van driemaal het bedrag van het honorarium voor de desbetreffende opdracht over het laatste kalenderjaar, tenzij er aan de zijde van opdrachtnemer sprake is van opzet of daarmee gelijk te stellen grove nalatigheid.
  2. In geval het accountantswerkzaamheden van opdrachtnemer betreft, vrijwaart opdrachtgever opdrachtnemer voor vorderingen van derden wegens schade die veroorzaakt is doordat de opdrachtgever aan opdrachtnemer onjuiste of onvolledige informatie heeft verstrekt, tenzij opdrachtgever aantoont dat de schade geen verband houdt met verwijtbaar handelen of nalaten zijnerzijds danwel veroorzaakt is door opzet of grove schuld van opdrachtnemer. Deze bepaling is niet van toepassing voor opdrachten tot onderzoek van de jaarrekening zoals bedoeld in artikel 393 Boek 2 BW.
  3. In geval het fiscale werkzaamheden van opdrachtnemer betreft, vrijwaart opdrachtgever opdrachtnemer tegen vorderingen van derden, uit welke hoofde ook, die stellen schade te hebben geleden door of verband houdende met een dienst die opdrachtnemer aan opdrachtgever heeft verleend. Dit artikel is niet van toepassing op vorderingen die zijn veroorzaakt door opzet of grove schuld van opdrachtnemer.
  4. De in de vorige leden van dit artikel neergelegde aansprakelijkheidsbeperking wordt mede bedongen ten behoeve van de door opdrachtnemer ingeschakelde derden, die derhalve hierdoor een rechtstreeks beroep op deze aansprakelijkheidsbeperking hebben.
  5. Opdrachtnemer staat niet in voor de juiste en volledige overbrenging van de inhoud van een verzonden e-mail, noch voor de tijdige ontvangst daarvan.
  6. Opdrachtnemer heeft te allen tijde het recht, indien en voor zover mogelijk, de schade van Opdrachtgever ongedaan te maken of te beperken door herstel of verbetering van het gebrekkige product.
  7. Opdrachtnemer is niet aansprakelijk voor beschadiging of teniet gaan van bescheiden tijdens vervoer of tijdens verzending per post, ongeacht of het vervoer of de verzending geschiedt door of namens Opdrachtgever, Opdrachtnemer of derden. Tijdens de uitvoering van de Opdracht kunnen Opdrachtgever en Opdrachtnemer op verzoek van Opdrachtgever door middel van elektronische middelen met elkaar communiceren. Opdrachtgever en Opdracht nemer zijn jegens elkaar niet aansprakelijk voor schade die eventueel voortvloeit bij één of ieder van hen ten gevolge van het gebruik van elektronische middelen van communicatie, waaronder –maar niet beperkt tot- schade ten gevolge van niet-aflevering of vertraging bij aflevering van elektronische communicatie door derden of door programmatuur/apparatuur gebruikt voor verzending, ontvangst of verwerking van elektronische communicatie, overbrenging van virussen en het niet of niet goed functioneren van het telecommunicatienetwerk of andere voor elektronische communicatie benodigde middelen, behoudens voor zover schade het gevolg is van opzet of grove schuld. Zowel Opdrachtgever als Opdrachtnemer zullen al hetgeen redelijkerwijs van ieder van hen verwacht mag worden doen of nalaten ter voorkoming van het optreden van voornoemde risico’s. De data-uittreksels uit de computersystemen van verzender leveren dwingend bewijs op van (de inhoud van) de door verzender verzonden elektronische communicatie tot het moment dat tegenbewijs is geleverd door de ontvanger.

Artikel 15b Aansprakelijkheid

  1. Opdrachtnemer is enkel aansprakelijk voor directe schade die de opdrachtgever door toedoen of een nalaten van opdrachtnemer mocht komen te leiden, waarbij tevens de aansprakelijkheid beperkt is tot het bedrag dat maximaal wordt uitgekeerd onder de toepasselijke verzekeringsovereenkomst.
  2. Mocht er onverhoopt geen uitkering plaatsvinden onder de toepasselijke verzekeringsovereenkomst als bepaald in artikel 10.1 dan zal opdrachtgever van opdrachtnemer geen schadevergoeding ontvangen.
  3. Opdrachtnemer kan nimmer aansprakelijk gehouden worden voor eventueel niet behaalde resultaten door de opdrachtgever bij een CBR theorie examen.
  4. Opdrachtnemer in ieder gevolg nooit aansprakelijk voor de volgende schade: Gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie en mogelijke schade ontstaan door het gebruik van de door opdrachtnemer geleverde zaken.
  5. Indien opdrachtnemer aansprakelijk mocht zijn voor enigerlei schade, dan is de aansprakelijkheid van opdrachtnemer beperkt tot directe schade
  6. De opdrachtgever vrijwaart opdrachtnemer tegen aanspraken van derden, welke voortvloeien uit -dan wel verband houden met de uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 16 Toepasselijk recht

  1. Op alle rechtsbetrekking waarbij SmartTheorie.nl partij is, is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing.
  2. Cursist en SmartTheorie.nl zullen pas een beroep op de rechter doen nadat zij zich tot het uiterste hebben ingespannen een geschil in onderling overleg te beslechten.

Artikel 17 Garantie

  1. SmartTheorie.nl verleent enkel garantie op de cursus indien  de cursist: (a) Op de aangegeven tijd aanwezig is; (b) De volledige cursus volgt; (c) Zich goed gedraagt en goed oplet tijdens de cursus; (d) De Nederlandse taal voldoende beheerst in woord en geschrift.(basisschool+middelbare school in Nederland gevolgd en afgemaakt)
  2. Mocht de cursus aan een van de punten, vermeld onder Artikel 17.1 niet voldoen dan is SmartTheorie.nl bevoegd om geen garantie te verlenen op de cursus.
  3. Onder garantie wordt verstaan dat een cursist, bij niet slagen, een tweede keer de cursus gratis mag volgen. Het CBR examen komt voor rekening van cursist en valt niet onder de garantie. Om de garantie te genieten is het vereist dat cursist aan alle in artikel 17.1 genoemde voorwaarden voldoet. De garantie is geldig tot 2 maanden na het afleggen van het eerste CBR examen. Hierna komt de garantie te vervallen.

 


© 2019 Smart Theorie